Brz pogled na Crnu Goru

Najbolje ćete upoznati Crnu Goru ako je posmatrate kroz tri karakteristične zone:
kontinetalna,  planinska i  primorska
2019/11/25 09:00:00
Najbolje ćete upoznati Crnu Goru ako je posmatrate kroz tri karakteristične zone:
kontinetalna,  planinska i  primorska

Kontinentalna zona

Ovaj predio karakterišu če­tiri grada: Cetinje, Podgo­rica, Nikšić i ­Danilovgrad.

Ovaj predio karakterišu če­tiri grada: Cetinje, Podgo­rica, Nikšić i ­Danilovgrad. Cetinje je crnogorska prijestonica i u prošlim vremenima je ostao dokaz kako su Crnogorci jednom rukom stvarali i čuvali kulturno blago, a u drugoj držali oružje. Prepun dragocjenosti sa najboljim i najočuvanijim zbirkama oružja vratiće vas u čarobni dah prošlih vijekova. Podgorica osvaja optimisti­čnom dinamikom savremenog urbanog centra, Nikšić svojom tradicijom i nadaleko poznatim Nikšićkim pivom, a Danilov­grad raskošnim izvori­štima i izletištima od kojih je najpoznatije Glava Zete. Nacionalni parkovi Skadarsko jezero i Lovćen se nalaze u ovom dijelu.

Planinska zona

Posebna Crna Gora i ljeti i zimi.

Bilo da izaberete ljetnju ili zimsku turisti~ku sezonu za posjetu ovom dijelu ne}ete ostati uskra}eni za jedinstvene planinske prizore. Na visini od 1456 m smješten je najviši grad na Balkanu – Žabljak koga okružuju 23 planinska vrha od preko 2.300 metara. Na području Durmitora nalazi se 17 glečerskih jezera od kojih je najpoznatije Crno, u kome se ljeti možete kupati.Nadaleko poznat kanjon Tare kao i kanjoni Sušice i Komarnice sa preko 1000 i po vrsta flore i 130 vrsta ptica dopunjavaju ljepotu sjevera Crne Gore.
Skijaši, speleolozi, planinari, pješaci rekreativci, avanturisti, ljubitelji ekstre­mnih sportova uvijek u sjećanju nose ovaj dio Crne Gore. U ovoj oblasti nalaze se dva veličanstvena na­cionalna parka – Biogradska gora i Durmitor.

Primorska zona

Bečićka plaža bila je proglašena za najljepšu na svijetu:

Vrelina najfinijeg pijeska, šljunak ili pak stamena čvrstina umivenih stijena? Crna Gora ih nudi u obilju. Sedamdeset tri kilometra najljepšeg spoja sunca, mora i kopna, odnosno 117 plaža koje ovičuju crnogorsku obalu, predstavljaju sloidan potencijal da čovjek napravi pravi izbor. Ovaj dio Crne Gore karakteristiše mediteranska klima sa prosječnom temperaturom vazduha u ljetnjem periodu 27,4 stepena. More je tamnoplavo sa providnošću od 38 – 56 metara. Kupališna sezona traje 180 dana. U jožnom Jadranu živi 116 vrsta riba kao i veliki broj rakova i školjki.

Kontaktirajte nas!

U svakom momentu smo spremni da odgovorimo na sva Vaša pitanja i interesovanja!

Poseban segment festivala je obilazak Crne Gore kroz organizovane izlete.

Kontaktirajte nas i putem društvenih mreža!

+382 67 44 00 66

starsofwildbeauty@gmail.com

24/7