Kotor

U podnožju padina Lovćena, na dnu najljepšeg zaliva Mediterana i jednog od najljepših na
svijetu, smješten je Kotor, grad bogate kulturne tradicije i jedna od najbolje sačuvanih srednjovjekovnih urbanih cjelina ovog dijela Mediterana.
2019/11/25 09:00:00
Vijekovima poseban i otmen!

Kupališna sezona 144 dana u godini

Fantastičan spomenik istorije

Pod zaštitom UNESCO-a stari grad Kotor je jedna od najbolje sačuvanih srednjovjekovnih urbanih cjelina ovog dijela Mediterana, sa očuvanom strukturom tipičnom za gradove od XII do XIV vijeka. Kotor je 213 dana bez vjetra tako da kupališna sezona traje čak 144 dana u godini. Mirna površina mora pruža pogodnosti za uživanje u sportsko-rekreativnim aktivnostima.

Magičan trag starih vremena

Uske ulice, trgovi…

Dvije hiljade godina njegove istorije ostavile su tragove u svakom kamenu njegovih zgrada, kula i zidina, na umjetničkim slikama, freskama, u zapisima na kamenu i papiru, u svim portalima i njegovim uskim ulicama.
Na svakom koraku osjetićete da se nastavlja vjekovna tradicija grada koji je uvijek znao posjetioce srdačno dočekati, ugostiti, zabaviti ali i zanijeti magijom svojih isprepletanih uskih ulica
i trgova, starih zgrada, crkava, zidina, portala…

Bokeška noć

Manifestacije poznate u cijelom svijetu

U brojnim prostorima istinske scenografije tokom čitave godine, a posebno u ljetnjim mjesecima odvija se bogat kulturno-umjetnički program.
Neke od manifestacija su poznate širom svijeta.

Kontaktirajte nas!

U svakom momentu smo spremni da odgovorimo na sva Vaša pitanja i interesovanja!

Poseban segment festivala je obilazak Crne Gore kroz organizovane izlete.

Kontaktirajte nas i putem društvenih mreža!

+382 67 44 00 66

starsofwildbeauty@gmail.com

24/7